Eend en pruimensoep


Kerf het vette vel van de eendenborsten in en wrijf het vijfkruidenpoeder erin. Verhit een grill- of koekenpan op hoog vuur en bak de eendenborsten met het vel naar onderen, tot het vel bruin en knapperig is.
Keer de eendenborsten en draai het vuur lager, tot matig. Bak de eend nog 5-7 minuten, naar smaak. Schep het vlees uit de pan en houd het warm.
Doe de bouillon in een pan met het granaatappelextract en laat de bouillon op hoog vuur koken tot hij met ongeveer een kwart is ingekookt.
Zet het vuur laag, voeg champignons, pruimen, lenteuitjes en wilde rijst toe en laat de soep nog 2- 3 minuten koken. Breng het op smaak met peper en zout.
Snijd de eendenborsten in plakjes en verdeel het over de kommetjes. Schep de uien, champignons en pruimen met een schuimspaan uit de soep en leg ze om de eend heen. Giet de bouillon erover. Garneer met de reepjes komkommer en druppel er naar smaak sesamolie over. Serveer direct.
Succes en eet smakelijk!!
Deze soep zit vol ijzer en levert je er een waardevolle dosis van als je last hebt van bloedarmoede of je menstruatie erg heftig is. Pruimen bevatten veel kalium. Granaatappelextract is verkrijgbaar bij winkels met levensmiddelen uit het M.Oosten.

China

Canton

Soep

6 pers

no:964/972 << >>
2 eendenborsten zonder been per stuk ong. 400 gr.
1 eetlepel Chinees v ijfkruidenpoeder
1.2 liter bouillon
1 eetlepel granaatappelextract( of granaatappelsap)
250 gr. kastanjechampignons in dunne plakjes gesneden
4 Victoria-pruimen geschild en ontpit in vieren gesneden
2 lenteui in dunne ringetjes gesneden
50 gr. wilde rijst gekookt vlg. de aanwijziging op de verpakking
zout en peper

garnering
komkommer in juliennereepjes gesneden

sesamolie als smaakmaker