Dunne reepjes varkensvlees met taugé


Meng de smaakmakers en zet apart.
Verhit de wok en doe er 1 eetlepel olie in en laat het heet worden, zodat de dunne reepjes vlees hierin licht aanbakken, doe er dan de smaakmakers bij en meng het goed. Als het begint te bubbelen het er uit halen en apart zetten.
Maak de wok schoon en verhit vervolgens de rest van de olie, deze keer moet ze gaan roken. Doe er dan het zout er bij en vervolgens de taugé, roerbak het zodat de taugé allemaal bedekt is met olie. Doe dan het vlees er weer bij en roerbak het nog een minuut en niet langer, anders wordt de taugé slap.
Serveer op een platte schaal.

Succes en eet smakelijk!!

China

Shanghai

Vlees

4 pers

no:288/972 << >>
400 gr. taugé gewassen en ontdaan van onevenheden

400 gr. mager varkensvlees in dunne reepjes gesneden

4 eetlepels olie

smaakmakers
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstwijn
2 eetlepels bruine suiker

2 theelepels zout