Chang mai kerrie noedels (miesoep)


driemonnikken.jpg Kook de eiermie in ruim water met zout,totdat ze beetgaar zijn. ong. 2-4 minuten.Laat ze uitlekken en spoel ze af met stromend koud water. Laat ze opnieuw uitlekken. Zet apart.
Maak vervolgens de wok heet en doe daar de olie in, dan de knoflook zachtjes bakken, totdat ze licht bruin zijn. Vervolgens de rode kerriepasta erbij doen en zachtjes laten bakken ongeveer 1 minuut. Zet het vuur hoger tot medium en doe er dan de dikke kokosmelk bij en laat het zolang bakken totdat de kokosmelk olie gaat vormen. Dan de kipreepjes erin doen en zachtjes laten bakken totdat zich een geheel vormt met de saus . Nu de dunne kokosmelk erbij doen samen met de bouillon, kerriepoeder,geelwortelpoeder(koenjit),vissaus en suiker. Zachtjes laten koken ong. 5 minuten. Op het laatst de kool erbij doen en nog 30 sec. laten koken. Nu het limoensap erdoor doen.
De mie intussen verdelen over de aantal kommetjes en daar de hete soep over gieten. Serveren met de segmenten limoen en lenteui. Succes en eet smakelijk!!
Tip: Dit is een lekker maaltijdsoepje. Geeft je genoeg energie en warmte.

Thailand

Chang Mai

Soep

6 pers

no:381/972 << >>
1 pak Chinese eiermie

2 eetlepels olie
3 tenen knoflook gehakt

2 eetlepels Thaise rode kerriepasta
2 dl. dikke kokosmelk

400 gr. kippenvlees in dunne reepjes

2 dl. dunne kokosmelk
ong. 1 liter kippenbouillon
1 eetlepel Indiase kerriepoeder
1/2 theelepel geelwortelpoeder(koenjit)
3 eetlepels Thaise vissaus (nam pla)
1 theelepel palmsuiker

1/2 spitskool in dunne reepjes gesneden

1 eetlepel limoensap

2 lenteui gehakt
2 limoen in segmenten gesneden