Champignonsalade met kip en gember
Verwarm in een klein pannetje de bouillon met de plakjes gemberwortel, lenteui en de citroengras op een laag vuur. Doe er vervolgens de kip bij en breng het aan de kook en zet het vuur lager laat het gaar worden in ongeveer 15 minuten. Laat de kip in de bouillon afkoelen.
Maak intussen de champignonsalade: Meng de benodigdheden voor de dressing in een kommetje en zet apart. Doe vervolgens de benodidgheden voor de salade in een mengkom. Giet er de dressing over en meng het geheel voorzichtig maar goed door elkaar. Laat de smaken eventjes aan elkaar wennen.
Pluk(zie onder) kip in wat kleinere stukjes.
Verdeel de champignonsalade over de borden of op een grote serveerschaal en leg daarop de kip en garneer met wat korianderblaadjes en de rode chili- peperreepjes.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Als je de kip met de hand plukt, blijven de vleesvezels heel en word het niet stuk gesneden. Het kipvlees blijft dan lekker mals.