Broccoli met garnalen


Meng de benodigdheden voor de marinade en zet daar de schoongemaakte garnalen in. Zet apart. Meng de smaakmakers en zet apart.
Blancheer de roosjes broccoli in heet water. Laat uitlekken en garneer ze op een rond bord langs de rand, zodat de garnalen er middenin kunnen liggen. Strooi er iets zout en peper over. Houd het warm en zet apart
Verhit een wok en doe er de olie in, bak de knoflook en de lenteui totdat ze gaan geuren doe er dan de garnalen bij en laat ze nog eventjes roerbakken tot ze rose worden daarna de smaakmakers toevoegen. Laat het zolang bakken totdat het vocht gaat binden.
Schik de garnalen in het midden van het bord met de broccoli en serveer.

Succes en eet smakelijk

China

Canton

Schaaldieren

4 pers

no:801/972 << >>
250 gr. kleine broccoliroosjes
water om te koken
zout
peper

500 gr. gepelde en van de darm ontdane garnalen

marinade
1 theelepel vers gemalen peper
1/2 theelepel zout
2 eetlepels water
1 eiwit
1 eetlepel maizena
2 eetlepels olie

3 eetlepels olie
3 tenen gehakte knoflook
1 gehakte lenteui

smaakmakers
1 eetlepel rijstwijn
1 theelepel rietsuiker
1/2 theelepel zeezout
2 eetlepels water
1 eetlepel maizena