biefstuk met gember, prei en asperges


Meng de benodigdheden voor de marinade en zet vervolgens het vlees hierin.Laat het minimaal een halfuur staan, liefst een nacht in de koelkast.
Verhit de wok, doe er dan de olie in en bak de prei, knoflook en gemberwortel.Laat ze ong. 3 minuten bakken totdat ze gekarmeliseerd zijn. Doe dan het uitgelekte vlees erbij en roerbak 2 minuten. De geblancheerde asperges erbij doen en door en door laten verwarmen. Proef of de smaak goed is en indien nodig op smaak afmaken. Laat het glanzen met het maizenamengsel.
Serveer het warm met rijst.



Succes eet smakelijk !!!

China

Shanghai

Vlees

4 pers

no:416/972 << >>
marinade
6 plakjes gemberwortel gehakt
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel vers gemalen zwarte peper
1/4 kopje olie
1/4 kopje lichte sojasaus
1/2 kopje rijstwijn

500 gr bief in dunne plakjes gesneden

1 eetlepel olie
500 gr. dunne prei witte delen in reepjes gesneden
1 eetlepel gehakte knoflook
1 eetlepel gehakte gemberwortel
250 gr. groene asperges in stukken van 5 cm. gesneden en geblancheerd

een beetje zout
een beetje vers gemalen peper

maizena water mengsel