Basmatirijst


rijstveld.jpg Doe de rijst in een zeef en spoel onder de koude kraan. Doe de rijst in een kleine pan, giet er het water over en laat 30 minuten weken.
Zet de pan op een middelhoog vuur en het water en de rijst aan de kook, waarbij je af en toe moet roeren om te voorkomen dat de rijst op de bodem blijft liggen. Draai het vuur matig en laat de rijst zonder te roeren circa 6 minuten zachtjes koken tot bijna al het water verdampt is en er stoomgaatjes in de bovenkant van de rijst zitten.
Leg het deksel op de pan en draai het vuur zo laag mogelijk.(Leg als het deksel niet strak genoeg op de pan aansluit eerst een velletje aluminiumfolie over de pan voor je het deksel er op legt.) Laat nog 5 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat de rijst met het deksel erop 5 minuten rusten.
Serveer de rijst direct, of gebruik hem als basisrecept voor andere rijstschotels.
Succes en eet smakelijk!

Basmati betekent: bas betekent “geur” en mati “aanvoerder” of “koningin”
Dus het is de koningin van de rijst.

India

India

Rijst

4 pers

no:951/972 << >>
220 gr. basmatirijst
5 dl. water