Bananen rolletjes


Schil de bananen, snijd ze door de lengte en halveer ze. Met een theelepel een kanaaltje maken in de gesneden kant van alle helften. Doe in een kleine kom de bruine suiker, sesamzaad en kaneelpoeder. Schil de mango en snijd ze in 8 repen die zo groot zijn als de helften banaan. Om iedere rol te maken lepel je het suikermengsel in een kanaaltje van 1 banaanhelft, daarbovenop leg je een reepje mango. Sluit deze met een andere banaanhelft met de gesneden kant op het mengsel. Leg een loempiavel op het aanrecht met een punt naar je toe en leg dan een gevulde banaan op het vel iets boven de punt, vouw vervolgens de punt over de banaan, rol het een keer door, vouw dan de linker en de rechter punt naar binnen en plak het vast met wat water. Rol vervolgens door, totdat het velletje gebruikt is. Verhit de wok, doe er de olie in en laat het verhitten tot 175 oC. Frituur hierin de bananen een paar per keer. Laat ze mooi goudbruin van kleur worden in ong. 3 minuten. Haal ze eruit met een schuimspaan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Pas op: Ze moeten zeker 10 minuten afkoelen, anders zijn ze veel te heet.

Succes en eet smakelijk!!

Azie

Singapore

Nagerecht

4 pers

no:84/972 << >>
4 middelgrote rijpe bananen

1/2 kopje bruine palmsuiker
1 eetlepel witte sesamzaadjes
1 theelepel kaneelpoeder

1 rijpe mango in reepjes gesneden

8 loempiavellen
water

olie om te frituren