Bak kuh teh (sparerib-soep)


Doe de ribbetjes en het water in een vuurvaste aardewerk pot of pan van 2 liter inhoud.
Breng op een middelhoog vuur aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken. Schep het naar boven drijvend schuim af. Voeg de knoflook, sojasaus, steranijs, het kaneelpijpje, de peperkorrels, suiker en het zout toe. Draai het vuur wat lager en laat zonder deksel circa 45 minuten sudderen tot het vlees gaar is. Schep er met een afscheplepel zo veel mogelijk vet af en gooi dat weg.
Verdeel voor het serveren de 4 eetlepels sojasaus en de chilipepers over 4 schaaltjes. Leg de yu tiao op een schaal. Schep de bouillon in 4 voorverwarmde soepkommen en doe er 4-6 ribbetjes in. Bestrooi met gebakken sjalotjes.
Serveer het en geef er kommetjes witte rijst bij.
Succes en eet smakelijk!!
Dit is in Singapore een favoriete soep voor ontbijt of avondhapje.
Men doopt de ribbetjes in een chili-sojamengsel en eet ze met gestoomde rijst, waarbij men ook Chinese deegbeignets(yu tiao) in de bouillon doopt.

Azie

Singapore

Soep

4 pers

no:117/972 << >>
500 gr. spare ribs, in stukjes van 3 cm. gesneden
1.5 liter water
2 tenen knoflook gekneusd
3 eetlepels donkere sojasaus
4 anijssterren
1 kaneelpijpje
1 theelepel peperkorrels
stuk kandijsuiker van 1 cm. of 1 eeltepel br.suiker
1 theelepel zout

garnituur:
4 eetlepels sojasaus
2 verse rode chilipepers, ontzaad en in dunne plakjes gesneden
2 Chinese yu tiao-beignets, in schuine stukken gesneden *(toko)
2 eetlepels gebakken sjalotjes
gestoomde, warme langkorrelige witte rijst