Aubergines uit sechuan
Snijd de aubergine doormidden en vervolgens in plakken, waarvan blokjes gesneden word.
Marineer het gehakte vlees met de ingrediënten hiervoor. Hak de lenteui, gember, knoflook en de zwarte boontjes fijn. Vermeng de lente-ui, gember, knoflook, zwarte boontjes, chilipasta en 1 eetlepel sojasaus. Stoom de aubergines circa 10 minuten tot zacht zijn en zet apart. Verhit 2 eetlepels olie in de wok, voeg het gehakt toe en roerbak tot het gehakt verkleurd is. Voeg dan de smaakmakers toe en roerbak het nog eventjes enkele seconden. Dan er de aubergines aan toe voegen gedurende 2 minuten. Doe het in een stoofpotje en zet nog eventjes in de oven om het door en door heet te laten worden. of laat het in de wok eventjes doorkoken. Serveer het in een schaaltje met de garnering. Geef het met witte rijst.
Succes eet smakelijk !
T