Aubergines met tofu
Combineer de smaakmakers en vul aan met water tot 1 kopje.Zet apart. Meng de maizena met water. Zet apart.
Verhit de wok op een hoog vuur en doe er dan de olie in met de reepjes ui, roerbak 1 minuut. Doe er dan de aubergines en zout bij en roerbak nog ong. 5 minuten, totdat de aubergines zacht zijn. Dan de knoflook, gemberwortel,zwarte peper en de chilipeper erbij doen. Nog een paar minuutjes bakken. Nu pas de tofu en het witte gedeelte van de lenteui erbij doen. Vervolgens de goed gemengde smaakmakers met het maizena- mengsel toevoegen en voorzichtig roeren (anders valt de tofu uit elkaar) totdat de saus goed van dikte is. Schep het nu in een vuurvast schaaltje en laat het in een voorverwarmde oven 10 min. staan.
Garneer met de gehakte lenteui en koriander en naar wens gehakte rode chilipepers.
Serveer met witte rijst.
Succes en eet smakelijk!!
China
Sichuan
Vegetarisch
4 pers
no:671/972
<<
>>
1 grote aubergine in reepjes
250 gr. stevige tofu in reepjes
1 ui in dunne reepjes
3/4 theelepel zout
2 eetlepels knoflook gehakt
1 eetlepel gemberwortel gehakt
1/2 theelepel zwarte peper
smaakmakers
3 eetlepels sojasaus
1/4 kopje rijstwijn
1 eetlepel rietsuiker
1 eetlepel donkere rijstazijn
1 eetlepel maizena en 2 eetlepels water
2 eetlepels olie
8 lenteui groene gedeelte gehakt,
witte gedeelte in lange reepjes gesneden
1 klein bosje koriander
1 gehakte rode chilipeper (naar wens)