Auberginekaviaar
Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Aubergines op enkele plaatsen inprikken met vork. Aubergines en paprikas ca. 15 cm. onder hete grill plaatsen. Groenten roosteren tot vruchtvlees zacht is en de schil zwart geblakerd.(paprikas 10 - 15 minuten, aubergines ca. 20 minuten). Groente regelmatig keren. Paprikas op schaal leggen en ca. 10 minuten afgedekt laten staan. Aubergines iets laten afkoelen.
Intussen de walnoten fijn hakken. Feta in kleine blokjes snijden. Peterselie fijn knippen en de knoflook pellen. Zet apart.
Met scherp mes schil van paprikas en aubergines trekken. Paprikas halveren, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en paprikass in kleine stukjes snijden. In keukenmachine aubergine vruchtvlees kort pureren. Knoflook erboven uitpersen. Terwijl motor draait beetje bij beetje olie toevoegen. Zet de motor stop. Citroensap, azijn, paprika, walnoten, feta en 3/4 deel van de peterselie hierdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Bestrooien met de rest van de peterselie.
Serveren met driehoekjes warm pitabrood, sesamcrackers of geroosterd stokbrood.
Succes en eet smakelijk!!!