Asperges en bief in zwarte bonensaus


Zet het in dunne plakjes gesneden vlees in de marinade en zet apart ong. 10 minuten. Verhit de wok doe er dan 2 eetlepels olie in en bak het uitgelekte vlees snel op een hoog vuur, blijf goed roeren. (je kunt het vlees beter in 2 keer bakken, dan wordt het vlees beter dicht geschroeid). Haal het vlees eruit en zet apart. Nu in de nog hete wok de rest van de olie toevoegen en de gemberwortel en de zwartebonen-knoflookpasta erbij doen, en onder goed roeren een paar seconden bakken totdat ze goed begint te ruiken. Nu de gesneden uien erin doen en goed mengen ong. 10 sec. vervolgens de asperges in verschillende delen erbij doen, want ze moeten goed bedekt zijn met de olie. Besprenkel er wat sojasaus over en meng het goed, de bouillon erbij doen en laat het aan de kook komen en doe een deksel op de wok ong. 1 minuut. Als de asperges gaar zijn, maar toch nog knapperig het gemaakte papje in het midden onder goed roeren erbij gieten tot het aandikt ong. 10 sec. dan als het laatste het vlees erbij doen met een paar druppels sesamolie. Goed mengen en op een platte schaal serveren.
Serveer het met witte rijst.
Succes en eet smakelijk !!!

China

Hongkong

Vlees

4 pers

no:300/972 << >>
500 gr. biefstuk van de lende in dunne plakjes gesneden

marinade
1 theelepel bruine basterdsuiker
1 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel maizena
1 theelepel sesamolie

2 eetlepel s zwartebonen-knoflookpasta
1 eetlepel gehakte gemberwortel

1 ui in dunne plakjes gesneden
500 gr. groene asperges in diagonale stukken van ruim 1 cm. gesneden
3 eetlepels olie
1/2 theelepel zout
1 eetlepel donkere sojasaus
1/2 kopje bouillon

papje
1 eetlepel maizena met 2 eetlepels water gemengd
1 theelepel bruine basterd suiker
1 eetlepel oestersaus

klein beetje sesamolie