Ananasrijst


Snijd eerst met een zaagmes de ananas in de lengte zo doormidden dat aan een helft de groene bladkroon blijft vastzitten. Snijd vervolgens de schil van de andere helft zuinig, maar ook weer niet al te zuinig af en verwijder daarna de “ogen”. Snijd dan het vruchtvlees van de ananas in blokjes van 1 cm. en zet apart.
Hol de ananas met het groen voorzichtig met een klein mesje en een lepel uit. Pureer het uitgeschepte vruchtvlees met de suiker en wat zout in een blender of keukenmachine, wrijf het vruchtvlees dan door een fijnmazige zeef in een maatbeker en vul met water aan tot 4 dl.
Was de paprijst en laat hem uitlekken. Breng in een pan de met water vermengde ananaspuree aan de kook en strooi er al roerend de rijst bij. Meng het citroenschilletje en 1 theelepel van de gehakte gember door en breng het geheel dan aan de kook. Draai het vuur lager en laat onder af en toe doorroeren wellen tot de rijst een romige consistentie verkregen heeft; dit zal in totaal ongeveer 20 minuten duren.
Meng de blokjes ananas door de paprijst en schep het mengsel daarna in de uitgeholde ananashelft. Serveer het op een grote schaal en strooi er wat gehakte cashewnootjes met wat geconfijte gember over.

Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Nagerecht

6 pers

no:637/972 << >>
1 grote rijpe ananas
50 gr. suiker
1 snufje zout
100 gr. paprijst
schil en sap van 1 citroen
1 eetlepel gehakte geconfijte gember

garnering
20 gr. geroosterde cashewnoten gehakt