Aardappelmandjes
De aardappelen in flinterdunne plakjes snijden, bestrooien met zout. De aardappels niet wassen!!!! Bewaar ze tot gebruik in een droge theedoek .
Met behulp van 2 zeefjes, die in elkaar passen maakt u de mandjes. Bedek de bodem van het grootste zeefje met de aardappelschijfjes, druk het andere zeefje erop en bak het vervolgens in de hete olie. De zeefjes vastklemmen, zodat ze tijdens het bakken niet los laten. Bak ze goudbruin en gaar. Het geheel op keukenpapier laten uitlekken en laten afkoelen, dan het aardappelmandje uit de zeefjes nemen. De volgende mandjes net zo bakken.
De mandjes kunt u vlak voor gebruik in een hete voorverwarmde oven even opwarmen en dan naar keuze vullen.
Variatie: De aardappeljulienne in platte rechthoeken van 10 bij 5 cm. vastdrukken tussen twee platte schuimspanen en goudbruin bakken. Ze hartig vullen als tompoezen.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Je kunt de mandjes vullen met garnalen e.d. of roergebakken groente.