Aardappel- doperwtencurry


Verhit de olie in de wok op middelhoog vuur. Schep er zodra de olie heet is de gember, chilipepers, kerriebladeren, het mosterd- en komijnzaad door en fruit ongeveer tot de zaadjes beginnen te poffen. Voeg de ui toe en roerbak 2 minuten tot die zacht en glazig is. Voeg de blokjes aardappel toe en roerbak ong. 5 minuten tot ze goudgeel zijn. Voeg de gemalen koriander, het zout, de geelwortel en het water toe en schep om. Draai het vuur matig, leg het deksel schuin op de pan nen laat onder af en toe omscheppen 12 - 15 minuten sudderen tot bijna al het vocht verdampt is.
Schep er de doperwtjes door, leg het deksel op de pan en laat nog 1 minuut koken. Strooi er de garam masala over en schep er de blokjes tomaat en koriander door.


Succes en eet smakelijk!!

India

India

Vegetarisch

6 pers

no:563/972 << >>
3 eetlepels ghee of olie
1 eetlepel gehakte gemberwortel
2 groene chilipepers gehakt
10 gedroogde kerriebladeren
1 theelepel zwart mosterdzaad
1 theelepel komijnzaad
1 ui gehakt
500 gr. bloemige aardappels, geschild en in blokjes van 3 cm. gesneden
1 eetlepel gemalen koriander(ketoembar)
1 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen geelwortel(tumeric)
2.5 dl. water

100 gr. diepvriesdoperwten, ontdooid
1 theelepel garam masala(kerriepoeder)
1 kleine tomaat, in blokjes van 3 cm. gesneden
4 eetlepels gehakte verse koriander