Dip van kikkererwten


Spoel de erwten uit blik af onder koud stromend water.
Doe alles in de keukenmachine en pureer het tot een gladde, romige puree.(Voeg wat olie of en kookvocht toe als de dip te dik is.)
Bestrooi met paprikapoeder en garneer met verse peterselie.
Serveer het met geroosterd pittabrood of rauwe groente zoals komkommerschijfjes.



Succes en eet smakelijk!!





Dit is een heerlijke dip met een nootachtige smaak en een fluwelen textuur, die in een ommezien op tafel staat met gebruik van kikkererwten uit blik. Erg lekker erbij zijn krokante driehoekjes pitabrood en groene pepertjes in het zuur.

Marokko

Marokko

Vegetarisch

6 pers

no:274/972 << >>
1 blikje kikkererwten
of geweekte en gekookte kikkererwten
3 eetlepels tahin( sesampasta )
2 gehakte teentjes knoflook
sap van 1 citroen
? eetlepels olijfolie
zout
peper
snufje gemalen komijn en koriander

Garnering

paprikapoeder
fijngehakte peterselie