zout en peperzalm met Sechuan-dipsaus


Snijd de zalm in vingergrote repen. Snijd ze niet te dun. Zet ze afgedekt in de koelkast.
Verhit een droge, zware koekenpan op een middelhoog vuur. Doe er het zout in en roerbak een paar minuten tot het er een beetje grauw uitziet. Doe het zout in een kom, verhit de pan opnieuw, doe er de peperkorrels in en roerbak tot ze donkerder van kleur worden en de geuren loskomen. Stamp ze fijn met het zout in de vijzel.
Meng het zout-pepermengsel met het bakmeel, doe dit in een plastic zak en doe er de repen zalm in. Schud de zak zodat de repen zalm rondom en gelijkmatig met het gekruide meel bedekt worden.
Meng de benodigdheden voor de dipsaus en zet apart. Verdeel ze in kleine bakjes.
Giet olie om te frituren. Verhit de olie tot 190 oC.
Zet een met keukenpapier beklede bakplaat klaar. Doe de repen zalm uit de plastic zak over op een bord. Frituur 5 - 6 repen tegelijk 45 sec. in de hete olie tot ze net knapperig en goudgeel van buiten en nog sappig van binnen zijn. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op het keukenpapier. Serveer ze met de dipsaus er apart bij.

Succes en eet smakelijk!!

China

Sichuan

Vis

4 pers

no:106/971 << >>
400 gr. zalmfilet van het staartstuk

peper -zoutmengsel
2 theelepel zeezout
2 theelepels Sechuanpeperkorrels
2 theelepels peperkorrels

4 eetlepels zelfrijzend bakmeel

olie om te frituren


Sechuan- pepersaus
6 eetlepels lichte sojasaus
4 eetlepels zw. rijstazijn
2 theelepels zoete chilisaus
2 eetlepels sesamolie
3 lenteui klein gesneden
vers gemalen peper