Roerbak lamsfilet met munt en pepers


Verhit een wok, giet er 1 eetlepel olie in en laat het erg heet worden. Bak het lamsvlees en knoflook in porties 2 minuten tot het bijna gaar is en zet het apart.
Verhit de rest van de olie in de wok, voeg de ui toe en roerbak hem in 2 minuten zacht.
Doe al het lamsvlees weer in de wok bij de uien en doe er de pepers bij , dan mengen met de smaakmakers en de gehakte munt en nog 1 minuut roerbakken
Serveer het gegarneerd met de hele blaadjes munt en geef er rijst bij.
Succes en eet smakelijk!!!
Tip:
Zorg ervoor dat u de reepjes lamsvlees dwars op de draad in plakjes snijdt; zo zal het vlees minder snel scheuren en krimpen tijdens het bakken.

Thailand

Thailand

Vlees

4 pers

no:107/971 << >>
2 eetlepels olie
600 gr. lamsfilet in dunne plakjes gesneden(zie tip)
4 tenen knoflook fijn gehakt
1 rode ui in reepjes gesneden

2 rode chili pepers in dunne plakjes gesneden

smaakmakers
2 1/2 eetlepels oestersaus
2 1/2 eetlepel vissaus
1 eetlepel palmsuiker

20 gr. fijngehakte munt(laatste moment hakken, anders word het zwart)

5 gr. hele muntblaadjes