Rundvlees met chili- pruimensaus


Verhit de wok op hoog vuur, giet er 1 eetlepel olie in en laat het goed ronddraaien.Roerbak het vlees in twee porties, 2 - 3 minuten per portie. Zet het apart.
Verhit de rest van de olie en voeg er de ui toe en roerbak deze 1 minuut voordat je de paprika toevoegt en dan moet het nog 2 minuten samen bakken.
Doe er nu de chili-knoflooksaus bij en laat het nog 1 minuut bakken en dan er het vlees weer toevoegen met de rest van de smaakmakers met 3 gesneden lenteui. Laat het goed roerbakken tot het vlees goed warm is.
Serveer het gegarneerd met de rest van de lenteui en geef er witte rijst of mie bij.

Succes en eet smakelijk!!!

China

Beijing

Vlees

4 pers

no:105/971 << >>
2 eetlepels olie
600 gr. mager rundvleesfilet, in dunne reepjes gesneden
1 grote rode ui in kleine partjes gesneden
1 rode paprika in dunne reepjes gesneden

smaakmakers
2 eetlepels chili-knoflooksaus(LKK)

1.2 dl. pruimensaus van goede kwaliteit
1 eetelepel sojasaus
1 eetlepel zw. rijstazijn
1/2 theelepel vers gemalen peper

4 lenteui in diagonale stukken van 3 cm. gesneden