Zoete aardappelen uit de oven met soja-honingglazuur


Verwarm de oven voor op 180 oC.
Snijd de aardappelen in stukjes ter grootte van een ijsblokje. Leg de blokjes in een enkele laag op een bakplaat en besprenkel ze met olie en de sesamolie. Hussel de aardappelen met je handen door elkaar en bestrooi ze met zeezout.
Schuif de plaat in het midden van de oven en bak de aardappelen 30-40 minuten, tot de randjes krokant beginnen te worden. Haal ze uit de oven en zet apart.
Verwarm de grill op de hoogste stand voor.
Roer voor het glazuur honing, sojasaus en gembersap door elkaar.
Sprenkel het mengsel over de aardappelen en zet ze nog 10 minuten onder de grill. Schud de aardappelen af en toe om. Strooi vlak voor het serveren de sesamzaadjes erover. Succes en eet smakelijk!!

Japan

Japan

Aardappelen

4 pers

no:548/971 << >>
400 gr. zoete aardappelen geschild
4 eetlepels olie
1 theelepel sesamolie
grof zeezout

soja-honingglazuur
2 eetlepels honing
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel sap van geraspte gemberwortel

1 eetlepel geroosterd sesamzaad