Teryaki kip met gebakken groenten


Verwarm de oven voor op 200 oC. (hete luchtoven 180 oC.)Leg de kip (niet op elkaar) op een groot bakblik. Meng de teriyakimarinade met de gember, honing en lenteuitjes. Giet het over de kip, keer de stukken kip voor gelijkmatige verdeling.
Schuif het bakblik 25 minuten in de oven, keer de kip halverwege de tijd. Voeg de paprika’s en de courgettes toe, roer ze door de marinade.(Schik de groenten om de kip heen en niet erop, zodat hij mooi bruin kan worden). Schuif het 15-20 minuten terug in de oven tot de kip en de groenten zacht zijn.
Serveer met het marinade sap en rijst.

Succes en eet smakelijk!!

Japan

Japan

Gevogelte

4 pers

no:549/971 << >>
8 kippendijen, met vel
1.25 dl. teriyaki marinade
2 theelepels vers geraspte gemberwortel
1 eetlepel zuivere honing
5 lenteui gehakt
2 rode paprika’s in vieren gesneden en ontzaad
3 courgettes, verticaak gevierendeeld
rijst, om mee te serveren