Spitskoolsalade


Meng voor de dressing de vissaus, geraspte limoen- of citroen schil, het limoen- of citroensap en de kokosmelk. Zet apart.
Verhit de olie in de wok, doe daar de chilipepers, knoflook en de sjalotjes bij en roerbak tot de sjalotjes knapperig bruin zijn. Neem van het vuur en zet apart.
Blancheer de reepjes kool ong. 2 tot 3 minuten in kokend water met zout. Laat ze goed uitlekken en druk eventueel het overbodige nat eruit. Doe ze in een kom.
Schep vervolgens de dressing hier door en meng goed.
Serveer de salade in een schaal en garneer het met de gehakte pinda,s of geroosterde pijnboompitten en het gebakken sjalotjes-knoflookmengsel.
Succes en eet smakelijk!!



Azie in de wok

Vietnam

Vietnam

Groenten

4 pers

no:547/971 << >>
Dressing
2 eetlepels vissaus
geraspte schil van 1 limoen of een citroen
2 eetlepels verse limoen- of citroensap
1 dl. kokosmelk

2 eetl. olie
2 rode chilipepers ontzaad en in dunne smalle reepjes gesneden
6 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
6 sjalotjes in dunne plakjes gesneden

1 spitskool in dunne reepjes

2 eetlepels grof gehakte geroosterde pinda’s
of pijnboompitjes