Zalmkoekjes met amaisaus sla en wakame


Verhit de wok tot hij heet is en doe er 2 eetl. olie in. Doe de ui in de wok, leg er een deksel op en smoor ze op laag vuur 5 min. glazig, roer regelmatig om ervoor te zorgen dat ze niet aan de bodem plakken of kleuren. Doe de stukjes wortel erbij en smoor ze 5 min.smoor de doperwtjes de laatste minuut mee.
Leg de aardappelen in koud water, sluit de pan en breng de aardappelen aan de kook, kook ze 10 min. op laag vuur. Doe de zalm erbij en kook zalm en aardappelen nog 7 min. tot ze gaar zijn. Schep de zalm uit de pan en verdeel hem in stukjes. Giet de aardappelen af, doe ze weer in de pan en stamp ze fijn. Vermeng de aardappelen en de zalm in een kom met het uienmengsel en de mais. Breng pittig op smaak met zout en peper en roer er 2 eieren door. Verdeel de massa in 6 porties en vorm er ronde koekjes van. Doe de bloem op een bord, het broodkruim op een tweede en klop het resterende ei los in een derde bord. Wentel de koekjes vervolgens door de bloem, het eimengsel en het broodkruim. Verhit een grote koekenpan en giet de resterende olie erin. Bak de viskoekjes op halfhoog vuur in 2-3 minuten aan elke kant goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Verwarm de amaisaus. Verdeel de zalmkoekjes op een bord en geef er de saus apart bij. Vermeng de slablaadjes met de sladressing en leg op elk zalmkoekje een bergje sla. Garneer met wakame.

Japan

Japan

Vis

4 pers

no:726/971 << >>
8 eetlepels olie
1 ui, gepeld en fijngesneden
1 worteltje, geschrapt en fijngesneden
25 gr. diepvriesdoperwtjes
200 gr. bloemig kokende aardappelen, geschild, in vieren
300 gr. zalmfilet
25 gr. maiskorrels uit pot of blik
zout en witte peper
3 eieren
4 volle eetlepels bloem
50 gr. pankobroodkruim
2 eetlepels amaisaus
2 eetlepels wagamama sladressing
2 flinke handenvol gemengde sla
50 gr. wakame, 5 minuten in heet water geweekt om te garneren