Cha han (geroerbakte kip en garnalen met mais, paddestoelen en jasmijnrijst)


Doe de reepjes kip in een kom met yakitorisaus. Wrijf de stukjes kip met de vingerstoppen een paar minuten door de saus. Marineer ze minstens 30 minuten,maar liever nog 1 uur. Maak nu de yakitorisaus.
Schep de kip eruit, bewaar de marinade en snijd het vlees schuin in dunne plakjes.
Verhit de wok tot hij heet is en bijna gaat roken en doe de olie erin. Voeg de garnalen, maiskorrels, peultjes, paddestoelen en stukjes lenteui met de plakjes kip toe en roerbak alles 5 minuten tot de groente beetgaar en de kip gaar is. Doe de eieren erbij en roer tot ze net gestold zijn.
Schep de rijst erdoor, breng op smaak met sojasaus en blijf roerbakken tot alles gelijkmatig vermengd en de rijst heet is. Verdeel de rijst op een serveerschaal.
Yakitorisaus: Roer alle benodigdheden in een steelpan door elkaar en verwarm ze zachtjes tot de suiker is opgelost. Laat de saus afkoelen. Het is in de koelkast onbeperkt houdbaar.

-Nieuw-

Japan

Gevogelte

4 pers

no:727/971 << >>
200 gr. ontbeende en ontvelde kippendijen
2 eetlepels yakitorisaus
2 eetl. olie
8 gekookte gepelde garnalen
2 eetl.maiskorrels uit blik of pot uitgelekt
2 eetlepels peulen in dunne reepjes gesneden
4 kleine champignons in plakjes
2 lenteui in stukjes van 2.5 cm. gesneden
2 eieren losgeklopt
75 gr. gekookte Thaise jasmijnrijst
2 eetl. sojasaus

eventueel misosoep en pickles



yakitorisaus
6 eetlepels sake
2 dl. sojasaus
6 eetlepels mirin
2 eetlepels palmsuiker