Gekruide vruchtencompote met sake


Doe het water met de suiker, de steranijs, de kaneel, de chilipeper, het sinaasappelsap en de -schil in een pan. Breng de vloeistof aan de kook en laat hem 5 minuten koken. Draai het vuur laag en laat hem zachtjes trekken. Doe de blokjes appel en peer en alle gedroogde vruchten in de pan en laat alles in 45-60 minuten gaar worden.
Schep het fruit in een schaal en meng de litchees erdoor.
Verwarm de sake en giet hem als hij net aan de kook komt over de vruchten, schep ze om en serveer. Het het is heerlijk met een bolletje ijs.


Succes en eet smakelijk!!

Japan

Japan

Nagerecht

4 pers

no:725/971 << >>
2 dl. water
100 gr. fijne kristalsuiker
2 stukjes steranijs
1 kaneelstokje
1 gedroogde rode chilipeper
2 sinaasappelen (je hebt de schil van 1 en het sap van 2 nodig)
1 appel geschild, van klokhuis ontdaan in
1 blokjes van 1 cm. gesneden
1 rijpe, stevige handpeer, geschild van klokhuis ontdaan en in blokjes van 1 cm. gesneden
12 gedroogde abrikozen
150 gr. gedroogde tropische vruchten
12 litchees gepeld en van pit ontdaan, gehalveerd of 1 blik lychees
5 eetlepels sake