Zalm teriyakisaus


japansezalm.jpg Roer alle benodigdheden voor de teriyakisaus door elkaar tot de suiker is opgelost. Marineer de stukken zalm 15-20 minuten in de saus. Laat de vis daarna uitlekken en bewaar de saus. Kwast de gemarineerde stukken zalm met de olie in. Leg ze op het rooster met de huidzijde naar boven. Grilleer ze 5 minuten tot ze beginnen te verkleuren. Draai ze daarna om en grilleer ze nog 4 minuten.
Serveer de vis direct op warme borden.
Garneer het gerecht met de waterkers of ander groen en geef de geraspte daikon er als condiment in een kommetje bij.
Succes en eet smakelijk!
Gegrilleerde zalm smaakt fantastich in combinatie met teriyakisaus. Het is makkelijk te maken en als er wat geraspte daikon bij wordt geserveerd is het een uitstekende en gezonde maaltijd .

Japan

Japan

Vis

4 pers

no:616/971 << >>
4 stukken zalmfilet zonder vel van ong.
125- 150 gr.
1 eetlepel olie
4 takjes groene garnering zoals waterkers of ander groen
4 eetlepels geraspte daikon (dit is rettich)

teriyakisaus
1 rode peper zonder zaad en klein gehakt
1 cm. gemberwortel klein gehakt
11/2 eetlepel donker bruine basterd suiker
3 eetlepels sake of droge witte wijn
3 eetlepels mirin
3 eetlepels Kikkoman sojasaus

of kant en klare teriyakisaus uit een flesje