Tagliatelle met walnotensaus


Smoor de gesnipperde sjalot glazig in de boter op een niet te hoog vuur. Voeg de champignons toe en laat deze even meesmoren. Niet langer dan 1 minuut. Roer de walnoten erdoor en doe er de gehakte knoflook bij. Schep alles op een hoog vuur even door en giet dan de room erbij. Breng het aan de kook, maar blijf roeren. Draai het vuur lager en roer de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de tagliatelle beetgaar en laat de saus zachtjes pruttelen.
Doe dan de basilicum in de saus.
Als de pasta(tagliatelle) klaar is deze in een voorverwarmde schaal doen en giet er dan de saus over.
Garneer het met de gehakte peterselie.
Succes en eet smakelijk!
Tip: Je kunt het natuurlijk ook op het bord serveren

Europa

Italie

Mie

4 pers

no:615/971 << >>
400 gr. tagliatelle
2 eetlepels boter
2 tenen knoflook gehakt
1 sjalot gesnipperd
6 blaadjes verse basilicum
150 gr. walnoten in stukjes gebroken of gehakt
250 gr. champignons in vieren gesneden
2 1/2 dl. room
vers gemalen peper
zout
50 gr. Parmezaanse kaas geraspt
2 eetlepels fijn gesneden peterselie