Gebakken jakobsschelpen met knoflook-bieslooksaus


Maak eerst de saus: Verwarm alle benodigdheden,behalve zout en peper in een kleine pan op een middelhoog vuur al roerende 1 minuut. Voeg eventueel nog wat zout toe. Voeg flink veel vers gemalen peper toe. Zet apart.
Maak de jacobsschelpen schoon en dep ze droog, bestrooi ze met wat zeezout. Snijd hele grote jacobsschelpen over de zijkant doormidden, zodat je twee platte schijven krijgt.
Verwarm in de koekenpan de twee soorten olie en de boter tot zeer heet en bak hierin de schelpdieren 1 minuut per kant(niet te lang ze worden dan taai) draai ze maar een keer om.
Serveer de schelpdieren op een blaadje sla of in de schelp, met wat knoflook-bieslooksaus erover. Eet ze direct op.

Succes en eet smakelijk!!

-Nieuw-

Thailand

Schaaldieren

6 pers

no:617/971 << >>
12 verse jacobsschelpen
fijn zeezout
5 eetlepels olie
enkele druppels sesamolie
1 eetlepel boter

serveren op blaadjes ijsbergsla

knoflook-bieslooksaus
6 tenen knoflook gehakt
6 eetlepels bieslook gehakt
3 eetlepels warm-water
5 eetlepels limoensap
1 eetlepel vissaus


zout
vers gemalen peper