Zalm-limoenburgers


Wrijf de aardappel door een zeef boven een grote kom. Roer de sansho en wasabi erdoor. Verdeel de zalm met een vork in grote stukken en roer door het aardappelmengsel. Meng het limoensap en de schil, boter en het ei er goed door. Voeg zout naar smaak toe.
Bestuif je handen met bloem en verdeel het mengsel in twaalf porties. Vorm burgers van ong. 2 cm. dik en bestuif ze met bloem.
Verhit 3 eetlepels olie in een wok. Bak de burgers in drie tot vier gedeelten ongeveer 3 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm terwijl je de resterende burgers bereidt. Voeg indien nodig olie toe voordat je de burgers bakt.

Succes en eet smakelijk!!

Japan

Japan

Snacks

4 pers

no:351/971 << >>
350 gr. aardappels, gekookt en afgekoeld
1 theelepel sansho
1 theelepel wasabi
350 gr. zalm uit blik, ontdaan van graten en vel
sap en fijngeraspte schil van 1 limoen
25 gr. boter, gesmolten
1 ei, licht geklopt
zout
bloem voor het bestuiven
olie voor het frituren