Wontons met varkensvlees


DSC00031.jpg Maal alle benodigdheden, behalve de wontonvellen, in een keukenmachine tot een grove pasta. Neem een wontonvel en bedek de andere vellen met een vochtige theedoek. schep een volle eetlepel varkensvleesmengsel in het midden. Bestrijk de randen met wat water, vouw de randen naar elkaar toe en knijp ze op elkaar. Bedek de wonton met een vochtige doek. Maak zo de rest van de wontons.
Zet de wontons op een stuk bakpapier in een groot bamboe stoommandje. Leg het deksel op het mandje en stoom de wontons ongeveer 10 minuten boven sudderend water in een wok. Schenk er indien nodig water bij.
Serveer meteen.
Succes en eet smakelijk!!!
Tip:
Deze wontons zijn heerlijk in de Aziatische erwtenbouillon. Gebruik hier dan de helft van nl. 12 stuks 3 stuks per kom soep!!

China

Shanghai

Snacks

4 pers

no:350/971 << >>
250 gr. varkensfilet, grof gesneden
1 wortel, fijn geraspt
2 tenen knoflook, gehakt
2 lenteui klein gehakt
1 eetlepel maizena
7 cm. verse gemberwortel geschild en klein gehakt
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel sesamolie
24 wontonvellen