Thaise krabburgers


Maal het krabvlees, de visfilet, knoflook, chilipeper, het citroengras, de gember, gehakte koriander, het eiwit en peper en zout naar smaak in een keukenmachine tot een grove pasta. Dek het mengsel af en zet 30 min. in de koelkast.
Verhit 3 eetlepels olie in een grote wok. Schep drie of vier volle eetlepels krabmengsel naast elkaar in de wok of koekenpan en bak ze 3-4 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en houd ze warm. Bak zo steeds drie tot vier burgers tegelijk en voeg indien nodig wat olie toe.
Garneer met blaadjes koriander en serveer er zoete chilisaus bij.


Succes en eet smakelijk!!!

Thailand

Thailand

Snacks

4 pers

no:352/971 << >>
250 gr. wit krabvlees
250 gr. witvisfilet b.v. panga of tilapia ontveld
2 tenen knoflook gehakt
1 chilipeper z.z. kleingehakt
2 stengels citroengras, geschild klein gesneden
5 cm. verse gembefrwortel geschild en klein gehakt
flinke handvol verse koriander, fijngehakt
1 eiwit
zout en vers gemalen peper
olie voor het frituren
blaadjes koriander voor de garnering