Yakitori van runderreepjes teriyaki


Snijd het rundvlees in dunne plakjes en de plakjes vervolgens in reepjes van 3-4 cm. lang en 1 cm. breed.
Meng de benodigdheden voor de marinade in een kom door elkaar. Voeg de reepjes rundvlees toe en laat ze 30 min. marineren.
Rijg de reepjes vlees aan de bamboeprikkers door eerst in het ene uiteinde te prikken en dan in het andere, als een accordeon. Je kunt 6-8 reepjes aan een prikker rijgen.
Verhit de grilpan met wat olie en rooster de yakitori voortdurend besprenkelend met de marinade.
Let op, het roosteren gaat snel!!!!!!

Succes en eet smakelijk!!

Japan

Japan

Vlees

4 pers

no:550/971 << >>
500 gr. runderfilet

marinade
1 eetlepel rietsuiker
1 dl. mirin
0.8 dl. Japanse sojasaus (kikkoman)
3 eetlepels sake
1 cm. geraspte gemberwortel
1 teen knoflook gekneusd

bamboeprikkers in water weken