Thaise rundvleessalade met een Chinese draai


Maak de schaal op met een mengsel van sla en komkommer.
Meng het kruidenmengsel en zet apart.
Meng het sausje en zet ook apart.
Wrijf het vlees in met vijfkruidenpoeder, peper en zout.
Gril vervolgens op een hete ingevette grilplaat het vlees in 5 minuten rose.
Verpak het eventjes in aluminiumfolie en laat het rusten.
Als het goed gerust heeft, dun snijden en door het kruidenmengsel en sausje halen.
Nu op het bedje sla serveren.

Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Salade

4 pers

no:551/971 << >>
1/2 komkommer in de lengte door de helft snijden en de zaadjes eruit schrapen, dan in halve maantjes snijden
en of gemengde sla
kruidenmengsel
1/2 bosje bieslook fijn gesneden
1 stengel citroengras zeer fijn gesneden
1 rode peper z.z. heel fijn gesneden
1 sjalot fijn gesneden
1/2 bosje koriander fijn gesneden
1/2 bosje munt fijn gesneden

sausje
1 uitgeperste limoen of citroen
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel shaosing rijstwijn
1 eetlepel palmsuiker

300 gr. entrecote of haas
1 eetlepel vijfkruidenpoeder
peper en zout
olie