Loempia met krab en chilisaus


Verhit de wok, schenk er de olie in en verdeel over de wok. Voeg de lenteui, knoflook, gember en chilipeper toe en roerbak ze 1 minuut. Voeg de krab en sojasaus toe en roerbak nog 30 sec. Breng het mengsel op smaak en schep het in een kom. Zet apart.
Leg een loempiavel op een werkblad en bedek de andere vellen met een vochtige theedoek. Schep een volle theelepel krabmengsel op de punt die het dichtbij ligt. Vouw de punt over de vulling naar het midden. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de loempia op. Bestrijk het uiteinde met wat eiwit en plak het vast. Maak zo nog 15 loempiaatjes. Vul de wok tot eenderde met de olie. Verhit de olie tot ong. 180 0C. Frituur steeds 3 of 4 loempia’s tegelijk tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm terwijl u de resterende loempia’s bakt. Meng de benodigdheden voor de chilisaus en serveer het bij de warme loempia’s.
Succes en eet smakelijk!!

China

Hongkong

Snacks

4 pers

no:349/971 << >>
1 eetlepel olie
3 lenrteui gehakt
2 tenen knoflook gehakt
5 cm. verse gemberwortel geschild en gehakt
1 rode chilipeper z.z. en kleingehakt
flinke handvol chinese kool fijn gehakt
1 paprika fijn gehakt
175 gr. krab in blik
2 eetlepels sojasaus
zout en versgemalen zwarte peper
16 kleine loempiavelletjes
1 eiwit licht geklopt
olie om te frituren
chilisaus
sap van een kleine citroen
2 eetlepels chilsaus
1 1/2 eetlepel palmsuiker