Witte kool rolletjes


groenteafdeling.jpg Snijd de harde kern uit de witte kool, haal de bladeren los en week ze in kokend water met wat zout en olie tot ze zacht maar niet te gaar zijn, neem ze eruit en laat ze goed uitlekken. Meng met de marinade.
Laat de champignons, taugé ,bleekselderij en wortel in kokend water eventjes blancheren en schep ze eruit, voeg er de ham (na wens) en de smaakmakers toe en meng het goed.
Leg ieder koolblad los en schep er een lepel groente-(ham)mengsel op. Rol ze op als een loempia. Snijd de koolrolletjes in stukken van ongeveer 5 cm.
Serveer ze op een platte schotel.
Succes en eet smakelijk!!
Tip : De groente mag niet al te gaar zijn, de rauwheid moet er net af zijn dan zijn ze nog knapperig.

China

Shanghai

Groenten

4 pers

no:512/971 << >>
1 spitskool (medium)
2 eetlepels wortels in dunne reepjes
2 eetlepels Chinese champignons geweekt en in dunne reepjes
2 eetlepels taugé
2 eetlepels bleekselderij in dunne reepjes gesneden


2 eetlepels ham in dunne reepjes gesneden (indien gewenst)

marinade voor de kool
1/4 theelepel suiker
2 eetlepels zwarte rijstazijn
1 theelepel lichte sojasaus

smaakmakers
1/2 eetlepel sojasaus
1/2 eetlepel sesamolie
een beetje peper