Weckpotje met fruit en specerijen


Vul een weckpot van ong. 1 1/2 liter tot 2 cm. onder de rand met het fruit en de specerijen.
Meng de benodigdheden voor de saus en kook deze in een keer op, zeef de saus eventueel.
Vul de pot tot de vruchten onder staan met de saus en sluit de pot af.
Zet de pot op de bodem van een pan en schenk er ong. 1/2 liter water bij.
Sluit de pan en breng het water aan de kook, laat het 1 minuut koken.
Maak het potje aan tafel open en serveer het fruit warm met ijs of sorbet.
Succes en eet smakelijk!


Azie

Azie

Nagerecht

4 pers

no:94/971 << >>
1 peer geschild in parten
1 kleine rijpe mango geschild in parten
200 gr. bramen of en ander stevig fruit
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
2 vanillestokjes gespleten
2 kaneelstokjes
2 kardemompeulen
2 steranijs
4 jeneverbessen

Saus
3 dl. Moscato d’Asti (wijn)
1 dl. bosbessensap
50 gr. suiker
2 eetlepels honing
2 cm. gemberwortel in dunne plakjes
1 eetlepel maizena