Salade van geroosterde lamsfilet met een warme dressing van Stilton en munt


Bestrooi de lamsfiletjes met wat zout en peper en rooster ze 5 minuten in een grilleerpan, onder de hete grill of in een gewone koekenpan tot ze gaar, maar van binnen nog rose zijn. Houd ze warm.
Kook intussen de sperziebonen in water met wat zout in 8 min. beetgaar, giet ze af, laat ze schrikken onder de koude kraan en uitlekken.
Breng de creme fraiche met de honing voor de dressing in een steelpannetje aan de kook en haal de pan van het vuur. Laat de kaas in de saus smelten. Klop er de azijn, olijfolie en munt door. Klop er tenslotte het warme water door en breng de dressing op smaak met wat peper en zout.
Bestrijk de sneetjes brood of pita met olijfolie en rooster ze aan beide kanten lichtbruin.
Doe sla en spinazie in een kom. Voeg de reepjes tomaat, sperziebonen, champignons en kaas toe en schep er de warme dressing door. Schep de salade midden op elk van de vier borden. Snijd de lamshaasjes in plakken en verdeel ze rond de salade. Leg de geroosterde sneetjes stokbrood op de salade en serveer meteen. Succes en eet smakelijk!

De dressing met blauwe kaas geeft het gerecht een extra accent.

Europa

Turkije

Salade

4 pers

no:93/971 << >>
4 stukken lamsfilet van ong. 100 gr. per stuk
100 gr. sperzieboontjes
8 - 12 dunne sneetjes stokbrood of pitabrood
olijfolie om te bestrijken
handje krulsla
handje spinazieblad
2 tomaten, ontveld, ontpit en het vruchtvlees in reepjes gesneden
75 gr. champignons in dunne plakjes gesneden
50 gr. Stilton, in blokjes gesneden
zout
vers gemalen peper

dressing
4 - 5 eetlepels creme fraiche
1 eetlepel vloeibare honing
50 gr. Stilton, verkruimeld
1 eetlepel sherry-azijn
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel fijngehakte munt
2 eetlepels heet water


vervangende kaassoorten
Danish Blue of Blue d’Auvergne