Warme oosterse eend met mangosalade


Meng de benodigdheden voor de dressing en zet apart.
Bestrooi de repen eend met vijfkruidenpoeder. Verhit de olie in een wok en roerbak de reepjes eend precies 2 minuten tot ze mooi bruin en van binnen nog roze zijn.
Doe ze over in een kom en roer het limoensap, de vissaus, de sojasaus en de honing voorzichtig door de eend. Zet de schaal op kamertemperatuur apart tot gebruik.
Meng de sla in een mooie schaal en dien hem op met de mangoreepjes, tauge en eend met de dressing.
Bestrooi met de gesneden lenteui, munt en sesamzaad.



Succes en eet smakelijk!

Thailand

Thailand

Salade

4 pers

no:335/971 << >>
300 gr. eendenborstfilet, met vel in repen van ong. 1/4 cm. gesneden
2 eetlepels vijfkruidenpoeder
2 eetlepels olie

dressing
het sap van 2 limoenen
1 eetlepel vissaus
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels heldere honing

salade
200 gr. gemengde jonge sla
1 mango, geschild, ontpit en in dunne reepjes gesneden
100 gr. tauge met heet water overgoten

garnering
vers muntblad en geroosterde sesamzaadjes
2 lenteuitjes, in reepjes gesneden