Oosterse zalmlaksa
Breng water aan de kook. Doe de repen zalm in een kom en schenk er de limoensap over. Laat ongeveer 15 minuten staan.
Doe de rijstmie in een grote kom, giet het kokende water erover, zodat ze onderstaan. Zet apart.
Verhit de wok, doe er de olie in met de gember, knoflook en sjalot, bak alles zacht in ong. 3 minuten. Schenk er dan de bouillon met de kokosmelk erbij, voeg er dan het citroengras met de kerriepasta aan toe. Roer alles goed om. Breng de soep aan de kook en laat het ong. 5 minuten zachtjes pruttelen.
Doe de zalm, pakchoi en sojasaus, vissaus en suiker erbij en laat alles nog 2 - 3 minuten zachtjes koken tot de groente beetgaar is.
Giet de mie af en verdeel ze over vier kommen. Schep de soep over de mie en laat een paar peperringetjes op de soep drijven.
Serveer meteen.
Succes en eet smakelijk!
TIP: Inplaats van pakchoi en wilde spinazie kun je ook chinese kool gebruiken.
Azie
Maleisie
Vis
6 pers
no:334/972
<<
>>
600 gr. zalmfilet in brede repen gesneden van 1 cm. ong. 12 repen
sap van 2 limoenen
100 gr. rijstmie
1 eetlepel olie
2.5 cm. verse gemberwortel gehakt
2 tenen knoflook gehakt
2 sjalotten gesnipperd
600 ml. hete bouillon(groente of kip)
400 ml. kokosmelk
2 stengels citroengras, gekneusd
1 eetlepel rode Thaise kerriepasta
250 gr. pakchoi of wilde spinazie in grote stukken gesneden
1 eetlepel sojasaus
4 eetlepels vissaus
4 eetlepels palmsuiker
1 rood pepertje fijn gehakt