Varkensvlees met groene kerriepasta


Bereid de rijstnoedels volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de noedels uitlekken. Verhit de olie en bak hierin de kerriepasta ing. 5 min. Bak het vlees ong. 5 minuten mee.
Voeg er dan de vissaus, sojasaus, tamarindepasta, suiker, gemberwortel, sjalotten en de boontjes toe. Laat het mengsel op zacht vuur ong. 10 min. sudderen. Schenk er 5 eetlepels water bij en laat het mengsel nog ong. 8 minuten stoven tot het vlees en de groente beet gaar zijn.
Roer er dan de rijstnoedels door en breng op smaak met zout en peper.
Strooi er voor het serveren de ringetjes rode peper, pijnboompitten en basilicum over.
Garneer het gerecht met de bloemen van lenteui.

Succes en eet smakelijk!

Thailand

Thailand

Vlees

4 pers

no:336/971 << >>
ong. 150 gr. brede rijstnoedels
3 - 4 eetlepels olie
3 eetlepels groene kerriepasta
400 gr. varkensfilet in repen gesneden
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels donkere sojasaus
1 eetlepel tamarindepasta
1 theelepel donkere basterdsuiker
50 gr. gemberwortel gehakt
3 sjalotten in dunne ringen gesneden
300 gr. boontjes in stukken
zout, peper

garnering
2 rode chilipepers, in ringetjes gesneden
50 gr. pijnboompitten geroosterd
Thaise basilicumblaadjes(of gewone)
4 lenteuitjes, ingesneden en in ijswater gezet