Warme mangocompote met basilicum en vanilleijs


Breng in een pan de suiker met het water aan de kook, voeg het vanillestokje toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken. Neem het stokje uit de suikerstroop.
Vervolgens de plakken mango met een mespuntje zout bij de suikerstroop doen en laat het nog 2 minuten zachtjes koken; lang genoeg om het fruit door te warmen zonder dat het gaar wordt. Neem de pan van het vuur en roer de boter en de basilicum erdoor.
Serveer het met een bol vanilleijs.


Succes en eet smakelijk!!

Azie

Azie

Nagerecht

4 pers

no:572/971 << >>
1 vanillestokje gespleten
100 gr. suiker
1 1/2 dl. water
2 middelgrote mango’s, geschild en in plakken van 1/2 cm. gesneden
mespunt zout
25 gr. boter
6 blaadjes basilicum gesnipperd


vanilleijs- om erbij te serveren