omelet met vleessaus


eierenbakken.jpg Doe de eieren in een kom met de smaakmakers voor de omelet en klop totdat ze glad en luchtig is.
Verhit in een koekenpan 1/2 kopje olie en bak de omelet tot ze goudbruin is aan de onderkant. Draai de omelet om en doe er 2 eetlepels olie bij. Als de omelet stevig is en gaar, schuif je hem op een bord en snijd hem in repen.
Verhit de wok, doe er 2 eetlepels olie in en roerbak het vlees, doe er de gemberwortel en knoflook door met de smaakmakers voor het vlees. Laat het even roerbakken en doe er dan het maizenamengsel door. Als het aangedikt is er de rijstazijn, sesamolie, de lenteui en de selderij.
Giet de vleessaus over de omelet en serveer meteen.

Succes en eet smakelijk!!!

China

Shanghai

Ei

4 pers

no:571/972 << >>
8 eieren geklutst
150 gr. varkensvlees gehakt


1 eetlepel verse gemberwortel gehakt
1 eetlepel knoflook gehakt
2/3 kopje bouillon

smaakmakers voor de omelet
1 theelepel zout
1 eetlepel maizena
1 eetlepel water

smaakmakers voor het vlees
1 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel sojasaus
1/3 theelepel zout
1 theelepel br. suiker


1/2 eetlepel maizena-watermengsel
1/2 eetlepel zw. rijstazijn
1 theelepel sesamolie

2 eetlepels gehakte lenteui
2 eetlepels gehakte selderijstengels