Walnootmerinque pie met appelmengsel


Doe de appels in een pan met 1.5 dl. water en 75 gr. suiker. Laat op een laag vuur aan de kook komen tot de appel zacht zijn. Druk het vervolgens door een zeef en doe het terug in een schone pan. Doe het sap en de schil van de citroen, kaneel, en de kruidnagel erdoor en laat het zachtjes aan de kook komen. Meng het vervolgens met de maizena, eigeel en de boter. Verwarm het zachtjes op laag vuur tot het indikt, maar laat het niet aan de kook komen. Bekleed de ingevette flan met het deeg en bak het *blind in een op 200 oC. voor- verwarmde oven ongeveer 10 minuten. Laat het afkoelen.
Doe vervolgens het appelmengsel in de flanbodem, zet de oven lager op 180 oC. en bak 15 minuten. Klop de eiwitten stijf met 180 gr. basterdsuiker bijna stijf. Meng de gehakte walnoten met de rest van de suiker(20 gr.) Voeg het walnoten-suikermengsel door de merinque(eiwit) en roer 10 seconde. Stop. Schep de merinque met pieken boven op de flan met het appelmengsel en bak het nog 10 - 15 minuten in de oven tot het goudbruin is. Laat het afkoelen en serveer. Succes en eet smakelijk!

Tip: Blind bakken betekent dat je het deeg bakt met een blinde vulling, b.v. gedroogde bonen.

Europa

Nederland

Nagerecht

6 pers

no:19/971 << >>
6 grote moes appelen, geschild, ontpit en in schijven gesneden
75 gr. suiker
50 gr. ongezouten boter
4 eieren, gesplitst
1 citroen, geraspte schil en het sap
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel gemalen kruidnagel
1 theelepel maizena
150 gr. geroosterde en gehakte walnoten
200 gr. witte basterdsuiker

deegbodem voor een flan van 12 cm. diameter