Tajine met kip


Meng koriander, peper, komijn,saffraan en zout met behulp van een vijzel. (Je kunt ook ras el hanout gebruiken). ong. 4 eetlepels
Wrijf de kipstukken in met olijfolie. Haal ze door het kruidenmengsel en leg ze in een vuurvaste schotel.
Bestrooi met peterselie, ui en knoflook.
Haal de schijfjes citroen 1x door de poedersuiker en daarna door wat zout en verdeel ze over de schotel.
Zet de schotel op een hoog vuur, keer de kip na 7 min. om en laat de andere zijde nog 7 min. bakken.
Blus met water en citroensap.
Zet het deksel op de schotel en laat 45 min. stoven op een zacht vuur.
Serveer het met rijst, bulgur of gebakken aardappels. Succes en eet smakelijk!!

Marokko

Marokko

Gevogelte

4 pers

no:18/971 << >>
4 kippenvleugels
4 kippenbouten
2 gesnipperde uien
4 citroenen in schijfjes gesneden
sap van 1 citroen

1 eetlepel korianderpoeder
1 eetlepel grof gemalen peper
1 eetlepel komijnzaadjes
1 theelepel saffraandraadjes
1 theelepel zout

4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels gehakte plattepeterselie
2 eetlepels gesnipperde knoflook
2 eetlepels poedersuiker
1/3 liter water