Vissalade met citroengras, pepers en limoen


Spoel de vis af en maak hem schoon, bestrooi met zout en peper, leg hem op een bord en laat 8 min. stomen in een stoommand. Laat afkoelen. Haal het vlees van de graat en gooi het vel weg. Fruit het citroengras en de limoenblaadjes in een beetje olie totdat ze zacht zijn en laat het uitlekken op keukenpapier. Fruit de knoflook goudkleurigg maar laat hem niet donker worden en laat op dezelfde manier uitlekken. Fruit de gesneden sjalotten tot ze krokant zijn en laat ze uitlekken.
Meng de vis met alle bovenstaande benodigdheden. Proef en voeg meer vissaus toe als het geheel niet zout genoeg is. Verdeel in vier porties en dien op, bestrooi met nog een beetje meer gemalen rijst en de reepjes rode peper.

Succes en eet smakelijk!!!

-Nieuw-

Laos

Vis

4 pers

no:59/971 << >>
500 gr.wit- of visfilet naar keuze
zout en witte peper
3 sprieten citroengras, in dunne reepjes
4 limoenblaadjes, in dunne reepjes
olie
6 dikke tenen knoflook, fijngesneden
4 sjalotten fijngesneden(laat ze daarna eerst een beetje droog worden)
5 eetl. limoensap
2 eetl. vissaus
1 eetl. palmsuiker
1 eetl.geroosterde gemalen rijst
1/2 theel. cayennepeper
2 milde rode pepers z.z. in dunne reepjes
1 bosje Thaise basilicum
1 bosje koriander