Gepeperde basilicumkip uit de wok


Maal de kippenborsten grof in de keukenmachine of hak het met een Chinees mes grof.(zorg dat het geen brij wordt). Stamp de gember, pepers, knoflook en korianderwortels met een snufje zout tot een pasta en roerbak dit vervolgens ongeveer 1 minuut in de olie in de wok tot de pasta goudkleurige is.
Voeg de kip toe en roerbak tot deze bruin ziet, roer dan de suiker erdoor en bak totdat het er kleverig uit gaat zien. Meng de vissaus en de milde pepers erdoor en roerbak nog ong. 1 minuut tot de kip gaar is. Haal van het vuur, doe de basilicum erdoor en dien op.
Een paar knapperige slabladen of koolbladeren kunnen als lepel fungeren om de lekkernij naar binnen te werken.

Succes en eet smakelijk!!
Een gemakkelijk recept uit Bangkok. Kan niet fout gaan. Smaakt fantastisch!!!

-Nieuw-

Thailand

Gevogelte

4 pers

no:60/971 << >>
4 kleine gefileerde kippenborsten van scharrelkippen, in stukken gesneden
3 cm. verse gemberwortel, geschild
4 hete rode pepers, z.z. grof gesneden
4 grote tenen knoflook
4 korianderwortels, schoongeborsteld (desgewenst)
zout
3 eetl. olie
2 eetl. palmsuiker
2 eetl. vissaus
3 milde rode pepers z.z. in dikke reepjes gesneden
handvol Thaise basilicumblaadjes