Visfilet in zoet-zure saus


Vermeng op een bord het zout (niet teveel) met de maïzena en haal hier de visfilet door, schud het overtollige eraf. Haal de vis vlak voordat je ze gaat bakken door het eiwit.
Vermeng de ingrediënten voor de saus in een pannetje, breng alles onder voortdurend roeren aan de kook en roer er het maizenamengsel door en laat de saus ongeveer 2 minuten zachtjes koken.
Verhit de olie in een wok en frituur hier de vis ongeveer 4 minuten in tot de vis goudbruin is. Laat de vis op keukenpapier uitlekken.
Leg de visfilet op een schaal en schenk de saus erover.

Succes en eet smakelijk !!

China

Canton

Vis

6 pers

no:508/971 << >>
6 visfilets van ongeveer 100 gr. per stuk
(tilapiafilet of pangafilet)

1 theelepeltje zeezout
2 eetlepels maïzena

2 eiwitten losgeklopt (licht schuimig)

olie om te frituren


saus:
2 eetlepels bruine suiker
4 eetlepels zwarte rijstazijn
1 dl. kippenbouillon
2 eetlepels zoete Thaise chilisaus
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels gembersaus
1 dl. vers sinaasappelsap


1 eetlepel maïzena aangelengd 2 eetlepels water.