Broccoli met bief


Snijd het vlees in dunne plakjes, strooi er eerst de maizena over het vlees en meng vervolgens de rest van de ingrediënten voor de marinade en zet daar het vlees in , zet ong. 30 minuten apart.
Verdeel intussen de broccoli in kleine roosjes en roerbak ze snel in de olie, ongeveer 1 minuut, doe er dan de lenteui bij en roerbak nog eventjes, haal het uit de wok en zet apart.
Roerbak nu het vlees op hoog vuur ongeveer 2 minuten en doe er dan de groente weer bij en roerbak totdat het goed gemengd is.
Voeg er dan de bouillon bij met de oestersaus en laat het samen nog goed verhitten. Bind het eventueel met het maizena- water mengsel.
Serveer het met witte rijst.

Succes en eet smakelijk !!







Azië in de wok
Tip: Je kunt de broccoli goed vervangen door sperzieboontjes.

China

Canton

Vlees

4 pers

no:509/971 << >>
400 gr. biefstuk in dunne plakjes gesneden
1 eetlepel maizena


marinade
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel rijstwijn
1 theelepel bruine basterdsuiker

400 gr. broccoli in roosjes gesneden
de stengel schillen en in plakjes gesneden
3 eetlepels olie

3 lenteui in ringetjes gesneden

2 dl. bouillon
3 eetlepels oestersaus




maizena water mengsel
(1 deel maizena en 2 delen water )