Roergebakken vis met gember


Vermeng in een kom, de maïzena, gemberpoeder en het zout, haal de blokjes vis door dit mengsel.
Meng de smaakmakers en zet apart.
Verhit de wok en doe er de olie in om te bakken. Bak de visblokjes(niet allemaal tegelijk) en zet ze apart.
Bak de gemberwortel en lenteui snel goudbruin en doe daar de smaakmakers bij,laat het eventjes doorwarmen en dan de gebakken visblokjes toevoegen.
Serveer het als ze goed zijn doorgewarmd.

Succes en eet smakelijk!!










Verhit de olie in een wok, voeg de blokjes vis hiertoe en bak ze 4 minuten, draai ze af en toe tot ze gelijkmatig goudbruin zijn.
Meng het met de overige benodigdheden
Schep het voorzichtig door het vismengsel en temper het vuur zodat de saus zachtjes blijft koken, leg het deksel op de wok en laat het dan nog eventjes koken ongeveer 5 minuten.
Serveer het met een groentegerecht en rijst of mie.


Succes en eet smakelijk !!









China

Canton

Vis

4 pers

no:507/971 << >>
500 gr. stevige visfilet in blokjes gesneden

50 gr. maïzena
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel zeezout

olie om te bakken

2 1/2 cm. verse gemberwortel
geschild en gehakt
4 lente-uitjes in dunne plakjes gesneden.

Smaakmakers
1 eetl. Chinese zwarte azijn
2 eetl. rijstwijn
3 eetl. donkere sojasaus
1 theelepel donkere suiker
3 eetl. sinaasappelsap